Wij zijn allemaal moleculen

aanrader Coverafbeelding van: Wij zijn allemaal moleculen

Trefwoord(en)
nieuw samengestelde gezinnen
middelbare school
pesten
relaties

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

De hoogbegaafde Stewart komt in het huis wonen van de nieuwe vriendin van zijn vader. Die heeft een dochter Ashley die als populaire ‘beauty queen’ enkel oog heeft voor haar vriendinnen en absoluut niets met Stewart te maken wil hebben, thuis noch op school. De knappe bonk waar zij op valt, blijkt anders naar Ashley te kijken dan zij naar hem. Op een bepaald moment loopt het helemaal fout. Gelukkig is er Stewart nog.

De opzet van dit verhaal geeft al dadelijk de richting aan waarin het verhaal zal evolueren. Zet een hoogbegaafde maar weinig sociale ‘nerd’ tegenover een oppervlakkig meisje dat enkel oog heeft voor haar eigen status en uiterlijk en je krijgt gegarandeerd vuurwerk. Op zich zou dit als erg gemakkelijk succes kunnen uitgewerkt worden. Maar gelukkig heeft de auteur deze klip erg knap omzeild en is het geen ‘dom blondje tegenover een verantwoordelijke slimme jongen’ geworden. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van Stewart en van Ashley, telkens in de ik-vorm. Daardoor krijgt de lezer het verhaal verteld vanuit hun beider standpunten en komen sommige gebeurtenissen terug, maar bekeken vanuit een ander standpunt. De lezer krijgt daardoor een heel uitgebreid beeld van beide personages. Beide personages evolueren ook doorheen het verhaal en krijgen zo meer inzicht in de houding van de andere. Omdat ze noodgedwongen onder één dak wonen moeten ze één of andere manier vinden om met elkaar om te gaan.
Daarnaast zijn er ook nog de ouders die een belangrijke rol spelen voor beide personages. Het bepaalt ook hun houding tegenover elkaar en tegenover de omgeving waarin ze leven.
De gebeurtenissen zijn heel realistisch en levensecht, de dialogen vlot en soms heel spits. Daarnaast worden een aantal dingen erg mooi verwoord en zijn er uitspraken of gedachten die de lezer aan het denken zetten en bijblijven.
Een knap opgebouwd verhaal met een vloeiende verhaallijn en met heel wat diepgang.
Een aanrader.

Pol Van Damme - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Susin Nielsen   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2016

ISBN
9789047707776

Aantal pagina's
269

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
We Are All Made of Molecules