Wij willen groen

Coverafbeelding van: Wij willen groen

Trefwoord(en)
dyslexie
natuur
milieuvervuiling
vloggen

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Lava en haar vriendin Erva hebben een vlog over de natuur. Ze hebben al veel volgers. Maar dan ontdekken ze dat een jongen hun vlogs nadoet, hij gebruikt dezelfde onderwerpen en vertelt alles op dezelfde manier als Lava. Die is erg boos. De vriendinnen zoeken de jongen op maar die wil niet toegeven dat hij en zijn vriend hun  inspiratie bij haar halen. Terwijl ze allemaal samen in het bos verdwalen, ontdekken ze een illegale stortplaats van giftig afval. Hoog tijd dus om de handen in elkaar te slaan en samen te werken om dit aan te geven en nooit meer te laten gebeuren.

Dit hedendaagse verhaal over vlogs en natuurbescherming biedt veel herkenning. De personages zijn goed gekozen en worden na wat onenigheid de beste vrienden. Met een goed doel: de natuur beschermen.
Dit verhaal werd geschreven in de reeks ‘Makkelijk & Leuk”, bedoeld voor kinderen die lezen moeilijk of saai vinden. De boeken in deze reeks zijn toegankelijk en vlot geschreven, zelfs dyslexie-vriendelijk. Een ruime bladspiegel met vrolijke illustraties werkt uitnodigend. Af en toe vindt de lezer na een hoofdstuk een kadertje met een tip. In dit boek gaan die over een vlog maken, een filter voor water of een kompas maken enzovoort. Achteraan in het boek vind je wat info over de auteur en illustrator, met hun foto’s, en daarna nog enkele tips voor een boekenbeurt in de klas.
Een hedendaags verhaal over vloggen voor de natuur.

Mik Ghys - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Marte Jongbloed   

Illustrator
Silvie Buenen   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Makkelijk & Leuk

Jaartal
2022

ISBN
9789048743728

Aantal pagina's
73

Prijs
€13,50