Wij willen een pannenkoek

Coverafbeelding van: Wij willen een pannenkoek

Trefwoord(en)
eten
rijmen
stapelverhaal
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Zeven kinderen hebben altijd honger. Hun vader bakt pannenkoeken maar één daarvan ontsnapt uit de pan. Snel snel, probeer hem te vangen! Zelfs een das, vos, haan en egel helpen mee.

Wij willen een pannenkoek is een grappig prentenboek dat jonge lezers laat genieten van een vrolijk en gek verhaal. De tekst bestaat uit een heleboel herhalingen, af en toe rijm en veel humor. Allemaal elementen waar kleuters dol op zijn. Ook de structuur, het heeft iets weg van een stapelverhaal, is een gegarandeerde hit. Zowel dieren als mensen spelen een rol, maar de hoofdrol is weggelegd voor een eigenzinnige pannenkoek. Heerlijk toch?! En die pannenkoek heeft gevoel voor taal. Een goede voorlezer zal ongetwijfeld plezier halen uit het taalspel in de tekst. Tiny Fisscher, bekend van boeken zoals Mijn jaar in een tent en Het geluk van schildpad en hertellingen zoals Romeo en Julia en Alleen op de wereld, haalde de mosterd duidelijk bij de fabel van de aap en de krokodil maar geeft er een vrolijke spin aan. In Wij willen een pannenkoek geen exotische dieren maar een gans, das en zwijntje. De dieren zie je op de cover al langslopen en nodigen meteen uit om het boek in te duiken. Want wie houdt er nu niet van een prachtig dierenverhaal? Extra leuk dat het erg grappig is.
Sophie Pluim, die o.a. de illustraties voorziet voor hertellingen van wereldklassiekers, waaronder Romeo en Julia, gaat dit keer de kleurrijke toer op. Zachte prenten die tegelijkertijd vol beweging zitten en toch ook rust uitstralen vervolledigen de tekst. Prachtig hoe elke prent, zelfs die in het huis, eenzelfde vormgeving heeft. Het onderste deel biedt zowel een rustpunt en continuïteit als afwisseling. En dat allemaal zonder dat het meteen opvalt of met alle aandacht gaat lopen.
Wij willen een pannenkoek geeft meteen een fijne indruk al blijkt het boek na het lezen nog bijzonderder dan gedacht.

Mathilde Lemm - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Tiny Fisscher   

Illustrator
Sophie Pluim   

Uitgeverij
Christofoor   


Jaartal
2022

ISBN
9789060389409

Aantal pagina's
26

Prijs
€14,95