Wij verhuizen!

Coverafbeelding van: Wij verhuizen!

Trefwoord(en)
verhuizen
familie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Daniëlle en haar familie gaan verhuizen. Haar ouders proberen alles in grote dozen te steken. Ondertussen weet Daniëlle niet wat ze moet doen. Haar moeder geeft haar snel een taak. Ze moet voor haar zusje zorgen. Dat lost Daniëlle op door haar zusje met een paar kussens in te pakken in een doos. Even later moet ze van haar moeder voor haar broertje zorgen. Die steekt ze ook in een doos, met wat dekens en handdoeken erbij. Ook haar zus Maureen en broer Thomas krijgen die behandeling. Wanneer de verhuizers komen wordt alles ingeladen en vertrekt de vrachtwagen. En dan ontdekt mama pas dat alle kinderen ingepakt zijn. Razendsnel volgen ze de vrachtwagen en wanneer alle dozen uitgeladen zijn gaan ze op zoek naar de ingepakte kinderen. Die zijn allemaal in orde. Maar de volgende dagen, terwijl hun ouders rustig alles uitpakken, willen ze alleen maar wraak nemen op Daniëlle…

Zo eenvoudig kan verhuizen zijn. Je steekt alles, maar dan ook alles, in dozen. Ook je broers en zussen. Heerlijk, zo’n eenvoudige oplossing. Natuurlijk weet elke lezer dat dit niet de juiste manier is om te helpen en om te verhuizen. Dat maakt dit verhuisverhaal zo hilarisch. Bij het eerste ingepakte kind vind je dit al grappig. Dat dit nog 3 keer herhaald wordt maakt het nog grappiger. Er volgen geen ontsnappingspogingen, iedereen wordt rustig mee verhuisd en komt pas in het nieuwe huis uit de doos. Je kan niet zeggen dat Daniëlle niet goed geholpen heeft.
Dat zie je ook heel goed in de illustraties. Terwijl Daniëlles ouders wanhopig proberen om alles in te pakken, straalt Daniëlle rust uit. Ze luistert naar haar moeder en helpt inpakken, op haar eigen verrassende manier. Het einde van het verhaal is terecht: de kinderen willen wraak nemen op hun zus.
De illustraties tonen veel details die de drukte in huis perfect weergeven. Er valt heel wat te ontdekken in de zaken die net ingepakt zijn of nog ingepakt moeten worden. Het kookvuur wordt zelfs verhuisd met een gebraden kip in de oven.
Een origineel verhuisverhaal dat je zeker niet zelf moet uitproberen.

Mik Ghys - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Robert Munsch   

Illustrator
Michael Martchenko

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044836257

Aantal pagina's
29

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Moving Day!

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij