Wij gaan op berenjacht (met geluidsknoppen)

Coverafbeelding van: Wij gaan op berenjacht (met geluidsknoppen)

Trefwoord(en)
beren
jagen
geluiden
gezin
spanning

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

‘Wij gaan op berenjacht’ verscheen voor het eerst in 1989 en groeide uit tot een onverwoestbare klassieker. Eerder verschenen er verschillende edities in diverse formaten al dan niet in karton en met pop-ups, met dvd en als kamishibai.
Voor wie nu pas kennismaakt met dit boek: Een vader gaat met zijn vier kinderen op berenjacht. Het wordt een groots avontuur want onderweg moeten zij allerlei hindernissen overwinnen: door lang wuivend gras, door een koude rivier, door dikke modder, door een donker woud en door een loeiende sneeuwstorm. Ze peppen zichzelf voortdurend op en scanderen dat ze niet bang zijn. Tot ze uiteindelijk aan een grot komen en oog in oog staan met de beer. Ze kunnen niet snel genoeg terug naar huis rennen en leggen het parcours in een hoog tempo in de omgekeerde richting af, met de beer in hun kielzog, tot ze veilig terug thuis zijn. Daar duiken ze onder de lakens van het grote bed en besluiten om nooit meer op berenjacht te gaan. En de beer? Die wandelt weg, met hangende schouders eenzaam langs de vloedlijn…
Deze versie is voorzien van 8 geluidsknoppen die het verhaal auditief illustreren. Of ze een meerwaarde zijn, dat hangt sterk van je persoonlijke voorkeur af. Zeker omdat het boek je fantasie stevig prikkelt en je uitdaagt om zelf mee te scanderen en de verklankingen te imiteren. Deze hapklare, realistische geluiden kunnen dit in de weg staan. Maar voor wie er zich niet aan stoort, prikkelen ze je nieuwsgierigheid. Terwijl je het verhaal leest druk je op de juiste knop en hoor je het geluid bij de prent. Sommige geluiden zijn perfect, andere iets moeilijker te herkennen. Maar meestal hadden zij langer mogen duren om de beleving ten volle te ondersteunen.
Kortom, een leuke aanvulling bij vorige edities. Maar voor wie het eerst kennismaakt met deze klassieker grijp je best naar een eerdere versie.

Eric Vanthillo - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Michael Rosen   

Illustrator
Helen Oxenbury

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2015

ISBN
9789025760045

Aantal pagina's
38

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
We're Going on a Bear Hunt – Sound Book

Vertaler(s)
Ernst van Altena