Wij eten hier geen klasgenootjes

Coverafbeelding van: Wij eten hier geen klasgenootjes

Trefwoord(en)
dinosaurussen
school
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Tirza Rex was zenuwachtig toen ze voor het eerst naar school ging. Tot haar verbazing waren al haar klasgenootjes kinderen. Dus at ze die allemaal op. Maar de juf verplichtte haar om ze weer uit te spuwen. Dat was geen goed begin. Het viel al snel op dat iedereen vriendjes maakte, behalve Tirza. Iedereen was bang voor haar. Iedereen behalve Walter de goudvis. Dus probeerde Tirza vriendjes met hem te worden. Zo ontdekte ze hoe ze vriendjes kan krijgen.

Dit hilarische prentenboek heeft een kleine dinosaurus als hoofdpersonage. Tirza belandt op school in een klas vol kinderen en is dus het buitenbeentje. Vooral omdat ze ook nog een bedreiging vormt, want ze lust dolgraag kinderen. Toch zal ze leren om zich in te houden en vriendjes leren maken. Dat gebeurt op een onverwachte manier, die voor de lezer een grappige verrassing is.
De tekst leest vlot voor en de illustraties tonen een zeer herkenbare schoolomgeving. Ook de beelden bij Tirza thuis zijn heel herkenbaar, omdat Tirza en haar ouders in een gewoon huis wonen. Het contrast tussen die gewone leefomgeving en de grote dino’s is al grappig op zich, maar de illustrator zorgde ook voor zeer expressieve gelaatsuitdrukkingen. De treurige Tirza in bed, met een roze dekentje met pony’s en een dinoknuffel, is een mooi sfeerbeeld, waardoor je sympathie voelt voor die eenzame kleine dino.
Een heerlijk grappig voorleesverhaal over een dino-klasgenootje.

Mik Ghys - juli 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Ryan T. Higgins   

Illustrator
Ryan T. Higgins   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025771249

Aantal pagina's
38

Prijs
€13,99