Wij blijven altijd bij elkaar

Na ‘Ik blijft altijd bij jou’ (uitgave 2020) en ‘Ik blijf ook altijd bij jou’ (uitgave 2022) is er nu dit derde prentenboek over de beste vrienden Beer en Eekhoorn. En alweer slagen auteur en illustrator (én vertaler) erin om ons helemaal in te pakken met dit vertederende verhaal vol warme vriendschap.
Deze keer besluiten de beide vrienden om een groot feest te geven. Dat moet vandaag nog doorgaan, en met vele vrienden. Met drankjes en heel veel eten en lekkere dansmuziek. Beer en Eekhoorn sloven zich helemaal uit. Maar dan wordt Beer moe en wil hij gaan slapen, net als alle dieren arriveren. Het feest kan net op tijd starten. Maar dan, terwijl Beer zich feestelijk amuseert, mist hij zijn maatje. Waar is Eekhoorn, de organisator van dit heerlijke feest, nu naartoe? Beer gaat op zoek, zonder Eekhoorn kan hij niet. Want ‘zij zijn met elkaar het betere werk. Jij en ik zijn als popcorn en film, als fluit en trompet, als koekjes en thee, als kussen en bed.’ …

De kleurrijke prenten vol sfeer en fijne details en rijkelijk voorzien van de nodige expressie, vertellen het verhaal met gemak. De verrassende woorden vol poëzie verduidelijken dit verhaal en laten zich heerlijk voorlezen. De vlotte tekst is soepel vertaald en naar de hand gezet met een licht, niet gedwongen rijm.
Een warm en innemend verhaal dat jong én oud (en liefst samen) ongetwijfeld zal vertederen, keer na keer.

Eric Vanthillo - juli 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Smriti Halls   

Illustrator
Steve Small

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2023

ISBN
9789021037622

Aantal pagina's
42

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Let's Stick Together

Vertaler(s)
Joukje Akveld