Wiebelkont – omnibus –

In 2007 verscheen het eerste boek over de altijd bezige Bet: Wiebelkont. Een jaar later, in 2008, volgde een tweede deel: Taterwater. En in 2013 werd de uitbundige trilogie afgesloten met: Wervelwind.
Elk boek stond garant voor onbezorgd leesplezier, waarbij optimisme en positiviteit overheersten. De drie originele titels samen verklaren sprekend het karakter van het hoofdpersonage en hoe zij hierdoor vaak in aanvaring komt met haar nabije omgeving, alle goede bedoelingen ten spijt.
Al dat heerlijks werd nu gebundeld in één dikke omnibus (mét cd). Een uiterst verzorgd uitgegeven (met dank aan Dries Desseyn), vuistdik leesboek, met daarbovenop als fijne extra een cd met 9 vrolijke liedjes geïnspireerd op de verhalen en de wiebelende, taterende en wervelende Bet.
Vijftig verhalen lang volg je haar doorheen haar dagelijkse beslommeringen. Umans vertelt met veel humor en fantasie en weet zich perfect in te leven in de geest en het denken van een kind.
Riske Lemmens verbeeldt met veel humor de gebeurtenissen van deze spring-in-het-veld. Haar grijzige prenten flirten met de realiteit en laten veel ruimte voor fantasie.
Op de cd hoor je de auteur vertellen en zingen. De vertellingen leiden telkens tot vlot mee te zingen liedjes in vrolijke arrangementen. Goed klinkende en dansbare popmuziek voor een jong doelpubliek is de beste omschrijving ervan.
Boek en cd samen zullen jonge lezers ongetwijfeld uren (en langer) in hun ban houden.

Eric Vanthillo - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Marijke Umans   

Illustrator
Riske Lemmens   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462914889

Aantal pagina's
302

Prijs
€22,50


Aantal CD's
1

Duurtijd
32:05

Verteller
Marijke Umans   

Componist
Marijke Umans