Wie is moe en moet naar bed toe?

Coverafbeelding van: Wie is moe en moet naar bed toe?

Trefwoord(en)
moe
slapen gaan
kartonboek
flapjesboek

Genre
babyboek

Vanaf
2 jaar

Een gapend dier met twee slagtanden, wat zou dat zijn? Of een lui dier, dat geen staart heeft en aan een tak hangt, wat is dat? Wie doet er straks een middagslaapje? Wie staat te gapen en slaapt al bijna?
Een kleine muis stelt al die vragen en kijkt ondertussen samen met de lezer naar een heleboel gapende dieren. Achter een flapje kan de lezer dan hetzelfde dier al slapend vinden. Het antwoord op de vraag die de kleine muis stelt, staat ondersteboven onder de vraag. Zo wordt het antwoord niet onmiddellijk verklapt.
De kleine muis en de vraag staan telkens op de linkerbladzijde. Het dier waar de vraag over gaat staat op de rechterbladzijde, al gapend, en dan achter een grote flap al slapend. De kleine muis past zich telkens aan en gedraagt zich zoals dat dier: hangend aan een tak zoals een luiaard of in een streepjespyjama bij de zebra.
Dit stevige kartonboekje laat de kijker raden en actief flapjes openklappen om meer te weten te komen over de slapende dieren. De tekst leest prettig voor en probeert te rijmen, wat niet altijd goed lukt. Maar dat stoort niet, het boekje blijft leuk om samen naar te kijken en al die gapende en slapende dieren te ontdekken.
Een vrolijk flapjesboek over gapen en slapen.

Mik Ghys - april 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Thorsten Saleina

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2023

ISBN
9789048320929

Aantal pagina's
18

Prijs
€10,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Wer gähnt denn da?

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal