Wie is er bang voor de voetbalzombies?

Coverafbeelding van: Wie is er bang voor de voetbalzombies?

Trefwoord(en)
voetbal
vriendschap
zombies

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Ramon houdt van voetballen. En van winnen! Zijn vader heeft beloofd dat hij over twee weken komt kijken. Maar de ploeg van Ramon mist twee spelers. Nanie, de oma van Ramon, vertelt over zombies die je helpen als je het hard nodig hebt. En Ramon heeft echt hulp nodig. Zou dat een goed idee zijn?

Dit boekje maakt deel uit van de reeks ‘Tijgerlezen’. De reeks is bedoeld om kinderen aan te sporen zelf een boek te nemen om te lezen. De verhalen zijn daarom spannend maar ook grappig en de teksten staan in een grote letter op een ruime bladspiegel, met veel kleurrijke illustraties. Daardoor zullen ook minder goede lezers meer zin krijgen om deze verhalen te lezen.
De personages uit het verhaal zijn erg herkenbaar. Voetballertjes die willen winnen maar het niet kunnen halen van een veel te sterke tegenstander; ruzie onder elkaar; een ‘irritant’ zusje … En het verhaal geeft nog iets meer mee aan de lezer. De boodschap is echter heel kundig in het verhaal verwerkt zodat ze niet opvalt, maar wel wordt meegegeven.
Door de eenvoudige taal, de korte zinnen en de ruime bladspiegel leest het verhaal erg vlot. De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. Door de herkenbaarheid, de humor en de spanning blijft de jonge lezer geboeid.
De moeite waard, in het bijzonder voor iets moeilijkere lezers.

Pol Van Damme - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Simon van der Geest   

Illustrator
Elly Hees   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Tijgerlezen

Jaartal
2016

ISBN
9789045119892

Aantal pagina's
139

Prijs
€12,99