Wie heeft de zon gepikt?

Coverafbeelding van: Wie heeft de zon gepikt?

Trefwoord(en)
kippen
regen
zon

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Kukel en Karamel zijn trots op hun vader Vuurhaan, die elke ochtend kraait om de zon te laten opgaan. Maar op een ochtend mislukt dat. Iedereen zegt dat na regen zonneschijn komt, maar als er na twee weken nog steeds geen zon is, beginnen de jonge hanen te morren. Ze willen Vuurhaans plaats innemen. Hoog tijd voor Kukel en Karamel om in actie te schieten…

Dit vrolijke leesboekje voor jonge lezers speelt zich af tussen de vele kippen op een boerderij. Kukel en Karamel willen hun vader helpen door op zoek te gaan naar de zon. Zo komen ze zelfs bij de gebroeders Montgolfier terecht, waardoor de lezers kunnen zien wie de luchtballon bedacht. Door de vele illustraties, die het verhaal bijna als strip vertellen, wordt dit een aantrekkelijk verhaal waar heel wat vaart in zit. Spannend en grappig tegelijk, en allemaal op maat van jonge lezers (AVI 5 / E4). En natuurlijk ook heel prettig om voor te lezen.
Naast het plezier van het lezen vind je in de verhalen over De Kippetjes telkens een verwijzing naar een moment uit de geschiedenis of een ander informatief weetje. Het is dan ook leuk als voorlezer om hier nog iets meer over te vertellen. Die info kan je vinden op de website van de uitgever.

Mik Ghys - september 2011

Zoek op bib.be

Auteur
Christian Jolibois

Illustrator
Christian Heinrich

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
De Kippetjes

Jaartal
2011

ISBN
9789059327443

Aantal pagina's
48

Prijs
€8,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Nom d’une poule, on a volé le soleil

Vertaler(s)
Thea Dubelaar