Wie heeft de honing?

Coverafbeelding van: Wie heeft de honing?

Trefwoord(en)
beren
taarten
humor
ruzie
chaos

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Twee beren leefden samen. Terwijl de ene beer peren plukte voor een lekkere taart, snoepte de andere de honingpot leeg. Daar kwam ruzie van en een hele chaos van deuren die krom trokken, melk die omviel en meel die door de kamer sneeuwde. De klok viel door het raam van het huis, waarboven de tak brak en de bijen naar beneden vielen. Waarna alle dieren kwamen helpen, maar de vloer kon het niet dragen. En dan waren er ook nog de stekende bijen… En de beer met de honing? Die wilde wel delen…

Dit stapelverhaal is lekker over-the-top en zo hoort het ook. De twee verschillende karakters van de beren zijn de bron van het conflict dat uitdeint tot ongeziene proporties. Je valt van de ene situatie/verbazing in de andere.
Dit alles volg je met de nodige spanning op de al even hilarische prenten. Met veel zwier en expressie verbeeldt Hughes dieren en situaties die je herkent en tegelijkertijd over de realiteit heen getild worden.
De tekst is niet echt verhalend. De vele korte zinnetjes beschrijven telkens de situatie of het personage. Hier wordt dus wel wat creativiteit van de voorlezer gevraagd. In de originele versie was de titel ‘The Bear Who Did’ en had het verhaal een zeker ritme waarbinnen nagenoeg elke zin begon met ‘This is … who…’ Dit ritme en deze herhalingen zijn in de Nederlandse vertaling niet overeind gebleven. Wat jammer is. Maar al goed blijven het verhaal en de prenten dat wel.

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Louise Greig

Illustrator
Laura Hughes   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2020

ISBN
9789021680613

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Bear Who Did

Vertaler(s)
Bette Westera