Wie denk je wel dat je bent?

Coverafbeelding van: Wie denk je wel dat je bent?

Trefwoord(en)
afkomst
ontvoeren
geheimen
thrillers
gezin

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Op een avond loopt de achttienjarige Eva een slordige man tegen het lijf die plots beweert haar vader te zijn. Al besteedt ze er eerst geen aandacht aan, de man blijft telkens weer opduiken. Eva wordt er helemaal zenuwachtig van, haar toneelrepetitie loopt in het honderd en ze krijgt ruzie met haar best vriendin. Als Eva de moed vindt om de man te confronteren met zijn bewering, loopt het helemaal fout. Eva vreest voor haar leven.

Het verhaal is opgedeeld in twee grote delen. Het eerste deel verhaalt hoe Eva telkens opnieuw wordt geconfronteerd met de man en de gevolgen daarvan in haar gewone leven. Het tweede deel speelt zich in één gebouw af en verwoordt de gevoelens en angsten die Eva daar ondervindt. Hoe ze zich sterk probeert te houden, maar uiteindelijk de vernederende gruwel wil overleven.
Het eerste deel komt overtuigender over dan het tweede deel omdat enkele elementen daarin iets minder geloofwaardig overkomen.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Eva, in de ik-vorm. De lezer weet dus ook niet meer dan wat Eva overkomt, wat ze denkt en voelt. Vooral haar gevoelens en angsten worden herkenbaar en geloofwaardig verwoordt.
Een thriller met een bizar gegeven en een heel verrassend slot.

Pol Van Damme - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Kaat De Cock   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044836387

Aantal pagina's
139

Prijs
€14,95