Wie achter deze deur verdwaalt

Coverafbeelding van: Wie achter deze deur verdwaalt

Trefwoord(en)
klas
schrijven
interviews
mysteries
geheimen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Laurenzo is de stilste van de klas. Nu valt dat wel amper op in de erg rumoerige groep. Maar als de meester begint voor te lezen zijn zelfs de grootste druktemakers stil. Zeker als het een boek van Lavinia Morgenster is. Laurenzo is gek op haar spannende en mysterieuze verhalen. Als hij samen met een klasgenoot bij haar op bezoek mag gaan om een interview af te nemen, kan hij zijn geluk niet op. Haar huis is al even mysterieus als haar verhalen. En dan die blauwe deur waar ze niet doorheen mogen…

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek van 1982 werd een neppaspoort gemaakt. Net voor het halsoverkop uit de handel werd gehaald, kocht Tonke Dragt er verschillende. Ze liet collega-auteurs een aanvraagformulier invullen. Natuurlijk stonden op dat formulier meer gekke dan gewone vragen. Als je dan zo’n paspoort had weten te bemachtigen, liet Dragt je nog een visum maken voor een fantasieland. Eén en al gekkigheid dus. En daar ontstond het idee om er ooit een boek over te schrijven. Nu Dragt te oud is om te schrijven maar nog heel goed kan verzinnen, besloten zij en Rindert Kromhout om samen een boek uit te brengen. Als je een beetje bekend bent met hun werk kan je er erg veel van herkennen in Wie achter deze deur verdwaalt. Natuurlijk hebben ze Lavinia Morgenster en de meester op henzelf gebaseerd. Maar ook hun eerste ontmoeting is in het verhaal verweven. Erg leuk én een meerwaarde voor de echte fans. Het verhaal zelf is geen echte Dragt, maar bezit toch genoeg mysterie en spanning om een Dragtiaans sprookje genoemd te mogen worden. De illustraties van Linde Faas, vol kleur op de cover en binnenin zwart-wit, dragen bij aan de sfeer en geven het boek extra kracht.
Wie achter deze deur verdwaalt is een fijn boek dat vlot leest maar dat minder indruk achter laat dan we doorgaans van Tonke Dragt gewoon zijn.

Mathilde Lemm - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Tonke Dragt
Rindert Kromhout   

Illustrator
Linde Faas   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2021

ISBN
9789025881818

Aantal pagina's
121

Prijs
€14,99