Whoopie en het toverpotlood

Coverafbeelding van: Whoopie en het toverpotlood

Trefwoord(en)
fantasie
tekenen
ontdekken
licht
donker

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Leporello-gewijs creëerde Tom Schoonooghe 170 cm lang kijk- en verzinplezier mét een magisch extra: een toverpotlood.
In het verhaal zonder woorden, volg je Whoopie die met haar ouders gaat eten in een restaurant op de bovenste verdieping van een flatgebouw. Zij verveelt zich te pletter, want haar beide ouders hebben alleen maar oog voor hun gsm. Fijn dat er die lieve ober is die haar een toverpotlood geeft. Daarmee gaat zij op ontdekking in het hele gebouw: van het plein buiten langs de winkel via de luchthaven langs de fitness door de garage langs het ziekenhuis steeds hoger en hoger tot op het dak. Met het toverpotlood kan zij overal op tekenen omdat niemand het ziet. Zelfs jij als lezer/kijker niet. Tenzij je erop schijnt met het lichtje op de bijgeleverde balpen. Tijdens heel die tocht ontmoet je naast Whoopie, haar ouders en de ober ook andere personages: agent zwaailicht die geregeld om het hoekje komt loeren en gesteld is op orde, de zwarte kat met grote honger, het verliefde koppeltje dat steeds wil kussen, en zoveel meer mensen en situaties.

Je komt ogen te kort om alle situaties te ontdekken. Genoeg voer dus om vele uren rond te dolen in dit waanzinnige uitklapboek.
Daarbovenop is er ook nog het toverpotlood. Met aan de ene kant een paars lichtje. Daarmee ‘tover’ je overal tekeningen tevoorschijn als spoken in het duister. Heerlijk om dit alles te ontdekken. En als je zelf aan de slag wil is er aan de stift de kant met de onzichtbare inkt waarmee je kan tekenen op de achterkant van de pagina’s. Ook die tekeningen zie je niet, tenzij je erop schijnt met het lichtje.
Dit prentenboek is duidelijk het resultaat van grenzeloos teken- en creëerplezier waarbij je zelf aan de slag kan om te ontdekken en te verzinnen en ook te tekenen.
De gehele uitgave is verzorgd en stevig: de harde cover die dienst doet als een stevige kaft omsluit de pagina’s en op de binnenrug is er een handige clip die het toverpotlood vasthoudt. Kortom, aan alles is gedacht.
Een originele topper vol fantasie!

Eric Vanthillo - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Schoonooghe   

Illustrator
Tom Schoonooghe   

Uitgeverij
Van Halewyck   


Jaartal
2020

ISBN
9789463830232

Aantal pagina's
17

Prijs
€20,00