Whizzy wiskunde

Coverafbeelding van: Whizzy wiskunde

Trefwoord(en)
wiskunde
trucs
tips

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een inleiding en een heel beknopt overzicht van belangrijke evoluties over rekenen en wiskunde, volgen vijftig tips en trucjes om wiskundige moeilijkheden makkelijker op te lossen of te verduidelijken. Telkens wordt het probleem gesteld waarna stap voor stap naar een uitkomst wordt gewerkt. In een gekleurde kader wordt het rekenwerk verwoord. Telkens is er ook een extra weetje dat iets met het probleem te maken heeft.
De eerste moeilijkheden grijpen de lezer al meteen naar de keel. Een binomium, trigonometrie of hypotenusa zijn niet direct dagelijks gebruikte termen. Een aantal andere problemen die worden opgelost zijn dan weer zo eenvoudig en zitten in elk wiskundewerkboek uit de lagere school dat ze hier niet echt op hun plaats staan. Daarnaast is de uitleg over het rekenwerk soms verwarrender en ingewikkelder dan nodig is. Daardoor raakt de jonge wiskundeknobbel misschien zelfs van slag. Andere problemen worden dan weer heel summier uitgelegd. Wat niet bevorderlijk is om te begrijpen waar men naartoe wil. Gelukkig staan er ook enkele grappige en verrassende oplossingen in die de lezer kunnen helpen. Een aantal rekenspelletjes om met vriend(inn)en uit te proberen en zich te verwonderen over de uitkomst brengen dan weer speels wiskundige informatie.
Niet helemaal evenwichtig boekje in klein formaat dat een aantal moeilijkheden met enkele tips en trucs oplost, maar voor andere problemen niet altijd een begrijpbare oplossing biedt.

Pol Van Damme - januari 2015

Zoek op bib.be

Uitgeverij
Karakter   


Jaartal
2014

ISBN
9789045206677

Aantal pagina's
112

Prijs
€12,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Cool Maths. 50 Fantastic Facts for Kids of all Ages

Vertaler(s)
Saskia Peeters