Wereldwonderen – Ooggetuigen

Coverafbeelding van: Wereldwonderen – Ooggetuigen

Trefwoord(en)
bouwwerken

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

In een dertigtal dubbele paginahoofdstukken krijgt de lezer een indruk van een aantal erg opmerkelijke gebouwen, natuurfenomenen, gebieden of plaatsen. Die zijn allemaal zo uitzonderlijk dat ze deze aandacht verdienen. De lezer reist op deze manier heel de wereld rond waarbij hij/zij informatie en veel beeldmateriaal voorgeschoteld krijgt over deze opmerkelijke plekken op aarde. Een laatste hoofdstuk is gewijd aan de zeven ‘antieke’ wereldwonderen. Daarna volgen nog een aantal records, kunstmatige wonderen, een woordenlijst en een register.
Zoals in alle delen van de Ooggetuigenreeks is er telkens een inleidende tekst in een grotere letter en wordt die tekst verduidelijkt met een aantal foto’s en illustraties waarbij nog korte tekstblokken in kleine letter staan.
Een aantal van deze bijzondere plekken zijn de lezer wel bekend, maar er staan ook een aantal eerder onbekende plekken vermeld. Telkens wordt op een kaartje de plek aangeduid waar het besproken onderwerp zich bevindt. Uiteraard is de gegeven informatie beperkt maar het geeft de lezer wel een eerste indruk over een imposant gebouw, een opmerkelijk natuurfenomeen of een bijzondere plek. Dat gaat van de grotten van Lascaux over de Serengeti, Stonehenge, Petra tot de Burj Khalifa om er maar enkele te noemen.
Mooi verzorgde uitgave met interessante weetjes over uiteenlopende gebouwen en plekken op onze aarde. Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - januari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Jackson

Uitgeverij
Memphis Belle   


Reeks
Ooggetuigen

Jaartal
2014

ISBN
9789089414199

Aantal pagina's
72

Prijs
€13,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Wonders of the world – Eyewitness Guides

Vertaler(s)
Aat van Uijen