Welterusten, Daisy

Coverafbeelding van: Welterusten, Daisy

Trefwoord(en)
slapen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Daisy kan niet slapen. Mama vertelt een verhaaltje, papa brengt een glas water en zingt een liedje voor haar. Maar het helpt niet. Daisy is helemaal niet moe. Ze probeert zichzelf een verhaaltje te vertellen maar dat lukt niet. En mama wil geen verhaaltje meer vertellen. Papa wil ook geen liedje meer zingen. Hij laat Daisy nadenken over wat ze graag wil voor haar verjaardag. Na even proberen doet ze haar ogen weer open en vraagt wanneer ze jarig is. Maar ondertussen zijn mama en papa zelf in slaap gevallen.

In slaap vallen is niet altijd gemakkelijk. De trucjes die mama en papa gebruiken om Daisy te helpen, werken niet. Misschien wel voor hen zelf, maar niet voor Daisy. Die vindt het dan weer fijn om na te denken over hoe haar ouders in slaap zijn gevallen.
Niet in slaap kunnen vallen is erg herkenbaar, en lastig. Dit verhaal kan helpen om eens op een andere manier in slaap te vallen. Een vlotte voorleestekst en sfeervolle grote illustraties zorgen voor een fijn voorleesboek wanneer het niet wil lukken om in slaap te vallen.

Mik Ghys - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Dianne Bates

Illustrator
Davilyn Lynch

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044843613

Aantal pagina's
25

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Daisy’s Bedtime

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij