Welterusten allemaal

Coverafbeelding van: Welterusten allemaal

Trefwoord(en)
bedtijd
moe
slapen gaan
sterren

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

De zon gaat onder en iedereen is moe: de muizen, de hazen, de hertjes en grote Mama Beer. Kleine Beer is niet moe. Hij wil nog spelen! Maar de muizen zijn te moe en de hazen zijn te moe. Het hert vraagt zich af of Kleine Beer niet moe is. Na een poosje begint Kleine Beer toch ook te zuchten en te gapen. Gelukkig is daar Mama Beer, die haar kleintje naar zijn bed draagt. En dan slaapt echt iedereen…

Op de binnencover aan de voorkant staat een kaart van de zuidelijke sterrenhemel en aan de achterkant die van de noordelijke sterrenhemel. En met een knipoog zijn grote mama beer en de kleine beer hierin verwerkt.
Een mooi en vertederend prentenboek, heerlijk om voor te lezen net voor het slapengaan. Chris Haughton gebruikt net als in zijn andere prentenboeken ook hier grote contrasterende kleurvlakken en speelt met licht en donker. In het boek zit ook een leuk spelelement: de diertjes gaan slapen van klein naar groot. Deze bladzijdes zijn ingesneden en onthullen steeds grotere dieren die zich overgeven aan de slaap. Op zijn blog kan je het creatieproces van dit boek meevolgen!

Inge Umans - oktober 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Chris Haughton   

Illustrator
Chris Haughton   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2016

ISBN
9789025765620

Aantal pagina's
34

Prijs
€13,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Goodnight Everyone

Vertaler(s)
J.H. Gever