Welkom

Coverafbeelding van: Welkom

Trefwoord(en)
zoektochten
migranten
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Drie ijsberen zitten te pootjebaden op het ijs. Plots breekt het ijs en drijven ze weg, zomaar de grote blauwe zee op. Na een hele tijd zien ze land. Er wonen koeien en de ijsberen willen graag bij hen gaan wonen. Maar de koeien vinden hen te harig, te groot en te berig. Ze drijven verder en zien opnieuw land, waar 1 panda woont. Die vindt dat de beren met te veel zijn. Ook bij de giraffen zijn ze niet welkom. Maar net als hun ijsschots bijna gesmolten is, vinden ze een leeg stuk land. Daar gaan ze wonen. Even later verschijnen drie aapjes in een bootje, op zoek naar een nieuwe thuis. De ijsberen heten hen hartelijk welkom!

De ijsberen kiezen er niet voor om weg te trekken uit hun land, door toeval belanden ze op een drijvende ijsschots en zoeken ze een nieuwe plek om te wonen. Dat is niet evident, iedereen heeft zo zijn redenen om hen niet aan land te laten komen. Gelukkig denken ze zelf niet zo eng als alle dieren die ze ontmoetten. Zij zorgen wel voor een warme welkom als iemand een nieuwe plek zoekt.
Een interessant verhaal om met kleuters te praten over migratie, over verhuizen en over welkom zijn. Aantrekkelijk en boeiend in beeld gebracht.

Mik Ghys - januari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Barroux   

Illustrator
Barroux   

Uitgeverij
Meis & Maas   


Jaartal
2016

ISBN
9789030502791

Aantal pagina's
25

Prijs
€12,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Welcome

Vertaler(s)
Lidewij van den Berg