Welkom op Sint-Tuchtemis – De Magische Wereld van Charlie, deel 2

aanrader Coverafbeelding van: Welkom op Sint-Tuchtemis – De Magische Wereld van Charlie, deel 2

Trefwoord(en)
avontuur
magie
pesten
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Dit tweede deel over de magische wereld van Charlie gaat verder waar deel 1 stopte. Charlie en zijn vriendin Sapodila worden veroordeeld en moeten als straf naar Sint-Tuchtemis, een tuchtschool voor jonge criminelen. Al snel blijkt dat er geen sprake is van echte lessen, dat het eerder de bedoeling is hen ver weg van magie te houden, zodat ze later onbenullig werk zullen moeten doen. Charlie en Sapodilla willen graag hun magiemeester Lin helpen, die opgesloten zit in het Purgatorium. Maar wanneer Sapodilla gestraft wordt en er bladzijden uit haar spreukenboek gescheurd worden, lijkt ze al haar energie verloren te hebben. Charlie moet steeds nieuwe dingen plannen en verzinnen om het leven draaglijk te houden en zijn belangrijke hoed te redden. Daar zitten immers zijn oma en De Ruiter in opgesloten. Heel wat om bezorgd over te zijn. Waardoor er weer heel wat te beleven valt in zijn leven. Zal hij zijn oma, en zijn moeder, ooit nog weerzien?

Dit magische verhaal zit opnieuw boordevol avontuur en verrassingen. Charlie vindt onverwachte medestanders maar blijft het moeilijk hebben met zijn vele tegenstanders. Gelukkig is er Sapodilla, zijn beste vriendin in deze magische wereld. En duikt ook zijn vriendin June uit de gewone wereld op in Sint-Tuchtemis. Zij zorgt voor een nieuwe wind die iedereen plots energie geeft. Ze veroorzaakt problemen maar zorgt tegelijk ook voor mogelijkheden en oplossingen.
Het verhaal is spannend en onvoorspelbaar. Steeds duiken er nieuwe verrassingen op, waardoor het verhaal een nieuwe wending krijgt. Dat maakt alles zo boeiend en verslavend, want het is onmogelijk om niet meegezogen te worden in dit verhaal. Samen met Charlie ontdek je de verrassende kanten van deze magische wereld, waar dringend een positieve wind doorheen zou moeten blazen. Is dat de taak van Charlie? Dat is na dit tweede deel nog niet duidelijk. Maar het is zeker dat Charlies avonturen nog voor heel wat spannende leesuurtjes zullen zorgen. Een aanrader!

Mik Ghys - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Audrey Alwett   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
De Magische Wereld van Charlie

Jaartal
2022

ISBN
9789024598458

Aantal pagina's
443

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Magic Charly 2 – Bienvenue à Saint-Fouettard

Vertaler(s)
Lidewij van den Berg
Sandra Verhulst