Welkom in onze boom

Coverafbeelding van: Welkom in onze boom

Trefwoord(en)
delen
dieren
verdraagzaamheid
samenleven

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Vogeltje is op zoek naar een boom om een nest in te maken. Midden in het bos vindt ze een grote boom waar ze op een stevige tak helemaal bovenaan haar nest bouwt. Ze voelt zich er veilig, tot er een wasbeer in de boom klimt. Vogeltje is wat verontwaardigd dat hij in haar boom klimt, maar laat hem toch een holletje zoeken. Daarna komt Eekhoorn, die ook een tak inneemt. Net als Buidelrat, Vleermuis en Kleine Beer. Telkens reageert Vogeltje verontwaardigd, maar elk dier maakt duidelijk dat de boom niet alleen voor vogels is. Wanneer ze ’s avonds allemaal de boom verlaten voelt Vogeltje zich toch wat alleen. Vanaf dat moment beseft ze dat de boom van iedereen is, en dat iedereen dan ook welkom is.

De eerste reactie van Vogeltje is zeer herkenbaar: wat kom jij doen in mijn boom? Maar elke bezoeker maakt duidelijk dat hij of zij evenveel recht heeft op de boom als Vogeltje. Waarna het voor iedereen duidelijk is dat elk dier welkom is in de boom. Een mooie boodschap waarbij de herhaling in de tekst centraal staat. Zo kunnen kleuters al snel mee roepen: ‘Bomen zijn niet alleen voor vogels’. De dieren hebben allemaal vriendelijke, lachende snoetjes, wat het verhaal heel lieflijk maakt. Alleen Vogeltje moet eerst leren om vriendelijker te zijn.
Grote, zachtgekleurde illustraties beslaan telkens 2 pagina’s, zodat de belevenissen van Vogeltje en de andere dieren ruim in beeld komen.
Een sfeervol verhaal over verdraagzaamheid en leren samenleven.

Mik Ghys - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Bonnie Grubman   

Illustrator
Katrien Benaets   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044847888

Aantal pagina's
25

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Trees Are Not Just for Birds

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij