Weet je nog, opa?

Coverafbeelding van: Weet je nog, opa?

Trefwoord(en)
oppassen
feesten
spelen
jeugdherinneringen

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Opa Bak is de oppas van Tom en Mila, maar hij is niet hun echte opa. Toch zijn Tom en Mila dol op hem. Hij is nog erg lenig en sportief. Wanneer het feest is in het dorp waar hij als kind naar school ging, neemt hij Tom en Mila mee. Ze kunnen er allerlei spelletjes doen, zoals zaklopen en blikjes omgooien. Kees, een oude schoolvriend van opa, daagt hem uit om nog een keer met de polsstok over de sloot te springen. Dat lukt hem nog prima, maar als hij wil terugkeren hapert de stok en valt opa in het water. Hilariteit alom. Wanneer ze even later in het oude schoolgebouw aankomen, blijkt dat een eetcafé te zijn. In de turnzaal staan nu tafels en stoelen voor de klanten. Gelukkig hangen de klimkoorden er nog want door een snelle reactie van opa, al zwierend aan zo ’n koord, kan een brand vermeden worden. Hoera voor opa!

Deze opa is een voorbeeld voor alle opa’s. Hij is nog lenig en speels, wat erg fijn is voor Tom en Mila. Zo ’n actieve oppas vinden ze heel leuk. Het dorpsfeest zorgt voor heel wat herinneringen bij opa. Hij vertelt enthousiast over zijn deugnieterij en zijn sportieve prestaties.
De tekst leest vlot en is op maat van beginnende lezers (AVI 4 / M4). Frisse dialogen en een vlotte taal zorgen voor een heldere tekst met veel vaart. Er gebeurt dan ook heel wat tijdens de feestelijkheden. Vrolijke expressieve illustraties vertellen mee het verhaal.
Een fris en vrolijk verhaal voor beginnende lezers.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Vivian den Hollander   

Illustrator
Saskia Halfmouw   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2020

ISBN
9789000371235

Aantal pagina's
31

Prijs
€9,99