Wees blij dat je niet in een middeleeuwse gevangenis werkt

Coverafbeelding van: Wees blij dat je niet in een middeleeuwse gevangenis werkt

Trefwoord(en)
middeleeuwen
gevangenis

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een korte inleiding wordt in 12 dubbele-pagina-hoofdstukjes verduidelijkt hoe het leven er in de middeleeuwen aan toe ging, wat de taak was van een gevangenisbewaker, wie zijn werkgevers konden zijn, wat hij kon bijverdienen… Een verklarende woordenlijst en een register sluiten het boek af.
De auteur geeft de informatie op een ironische, humoristische manier om de jonge lezer duidelijk te maken dat het eigenlijk niet zo leuk moet zijn geweest om in de middeleeuwen als gevangenisbewaker te werken. Elke inleidende tekst staat in een grote letter en wordt aangevuld met een aantal grappige tekeningen waarbij nog extra tekstblokjes staan. Er wordt ook telkens een handige tip meegegeven, eveneens op een ironische, humoristische manier. De auteur spreekt de lezer zelf aan wat de inleving vergroot.
De lezer krijgt ondertussen wel heel wat informatie over de middeleeuwen.
De titel laat al uitschijnen dat het geen pretje moet zijn geweest. Iets wat in elk hoofdstuk nog eens duidelijk wordt gemaakt.
Het boek vertelt op een heel aparte manier over het leven van de mensen in de middeleeuwen bekeken vanuit het standpunt van een gevangenisbewaker.
Leuk om te lezen en te bekijken!

Pol Van Damme - oktober 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Fiona Macdonald   

Illustrator
David Antram

Uitgeverij
Biblion   


Reeks
Wees blij dat …

Jaartal
2016

ISBN
9789462021310

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
You Wouldn’t Want to Be a Medieval

Vertaler(s)
Karin Beneken Kolmer