Wees blij dat je geen Olympische atleet uit de Oudheid bent

Coverafbeelding van: Wees blij dat je geen Olympische atleet uit de Oudheid bent

Trefwoord(en)
Olympische Spelen
Oude Griekenland

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een korte inleiding wordt in 12 dubbele-pagina-hoofdstukjes verduidelijkt hoe een Griekse jongen een Olympisch atleet werd, zijn opleiding, hoe de Spelen verliepen, wat hij kon winnen… Een verklarende woordenlijst en een register sluiten het boek af.
De auteur geeft de informatie op een ironische, humoristische manier om de jonge lezer duidelijk te maken dat het eigenlijk niet zo leuk moet zijn geweest om Olympisch atleet te worden in het Oude Griekenland. Een inleidende tekst in grote letter wordt aangevuld met een aantal grappige tekeningen waarbij nog extra tekstblokjes staan, al dan niet ordelijk over de bladzijde verdeeld. Er wordt ook telkens een handige hint meegegeven, eveneens op een ironische, humoristische manier.
De lezer krijgt ondertussen wel heel wat informatie over de Olympische Spelen in de Oudheid. De titel laat al uitschijnen dat het geen pretje moet zijn geweest. Iets wat in elk hoofdstuk nog eens duidelijk wordt gemaakt.
Het boek vertelt op een heel aparte manier het leven van deze atleten uit het Oude Griekenland. Leuk om te lezen en te bekijken!

Pol Van Damme - februari 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Michael Ford

Illustrator
David Antram

Uitgeverij
Biblion   


Reeks
Wees blij dat …

Jaartal
2015

ISBN
9789462021174

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,95