Wees blij dat het weer soms extreem is

Coverafbeelding van: Wees blij dat het weer soms extreem is

Trefwoord(en)
weer
fenomenen

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een korte inleiding wordt in 12 dubbele-pagina-hoofdstukjes verduidelijkt wat het verschil is tussen weer en klimaat, welk effect extreme weersomstandigheden hebben op het landschap en de manier van leven, waarom we regen nodig hebben, de klimaatverandering… Een verklarende woordenlijst en een register sluiten het boek af.
Dit is een buitenbeentje in de reeks van ‘Wees blij dat …’. In de andere deeltjes wordt de informatie op een ironische, humoristische manier uitgelegd en geïllustreerd. In dit deeltje gaat het er heel wat ernstiger aan toe. Auteur en illustrator geven de informatie weer in veel grotere tekstblokken en zijn louter informatief. De illustraties visualiseren de informatie. In een apart kadertje wordt nog verduidelijkt hoe een bepaald weergegeven werkt of hoe de lezer zelf aan de slag kan gaan.
Het boek begint ook al voor de titel met een tijdlijn waarop een aantal extreme weersomstandigheden uit het verleden zijn aangegeven. Na woordenlijst en het register staan ook nog enkele extra hoofdstukjes en weetjes. Het is niet duidelijk waarom dit zo werd opgemaakt.
Veel eenvoudige informatie over het weer op onze planeet in korte teksten met bijhorende illustratie. Anders opgevat dan eerdere delen uit deze reeks.

Pol Van Damme - februari 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Roger Canavan

Illustrator
Mark Bergin

Uitgeverij
Biblion   


Reeks
Wees blij dat …

Jaartal
2015

ISBN
9789462021167

Aantal pagina's
35

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
You Wouldn’t Want to Live Without Extreme Weather

Vertaler(s)
Karin Beneken Kolmer