Wees blij dat er geld is

Coverafbeelding van: Wees blij dat er geld is

Trefwoord(en)
ruilen
geld

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een korte inleiding wordt in 12 dubbele-pagina-hoofdstukjes verduidelijkt hoe de manier van betalen of elkaar vergoeden geëvolueerd is van ruilhandel vroeger tot elektronisch betalen nu. Een verklarende woordenlijst en een register sluiten het boek af.

De auteur geeft de informatie op een ironische, humoristische manier om de jonge lezer duidelijk te maken dat mensen niet altijd met geld zoals we dat nu kennen betaald hebben. Elke inleidende tekst staat in een grote letter en wordt aangevuld met een aantal grappige tekeningen waarbij nog extra tekstblokjes staan. Er wordt ook telkens een handige tip meegegeven, eveneens op een ironische, humoristische manier. De auteur spreekt de lezer zelf aan wat de inleving vergroot.
De lezer krijgt ondertussen wel heel wat informatie over betalen vroeger en nu.
Toch zijn sommige tekstjes niet altijd even makkelijk te begrijpen of zijn de gegeven tips niet altijd even goed gevonden. Dat maakt dit boekje uit de reeks iets minder aantrekkelijk.
Het boek vertelt op een heel eigen humoristische manier over betalen door de eeuwen heen, met ook een blik op de toekomst van geld.

Pol Van Damme - november 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Alex Woolf

Illustrator
David Antram

Uitgeverij
Biblion   


Reeks
Wees blij dat …

Jaartal
2016

ISBN
9789462021396

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
You Wouldn’t Want to Live Without Money!

Vertaler(s)
Karin Beneken Kolmer