Weerwolfraket

Coverafbeelding van: Weerwolfraket

Trefwoord(en)
weerwolven
maan
raketten
theater

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Het is weer volle maan, dus zijn Dolfje en Noura op weg naar het Weerwolvenbos. Ze zien een prachtige volle maan die boven het bos drijft. Het blijkt een grote gele ballon te zijn van Dolfjes neef Leo. Wanneer hij die even later per ongeluk los laat, verdwijnt die aan de hemel. Leo is ontroostbaar, tot Dolfje belooft om de ballon terug te halen. Volgens Leo is hij naar de maan gevlogen, dus laat hij Dolfje de raket zien die hij in elkaar geknutseld heeft. Daarmee kan Dolfje de ballon achterna. Dolfje en Noura geloven er niets van dat die raket naar de maan kan vliegen, maar ze stappen toch in. En vertrekken richting maan. Vinden ze de ballon? Geraken ze nog terug? Het wordt een spannend avontuur.

In dit nieuwe avontuur van Dolfje Weerwolfje belandt hij in de ruimte en op de maan. Of toch niet? Het blijft voor de lezer in ieder geval spannend tot het einde, want uiteraard beleeft Dolfje allerlei avonturen.
De tekst leest vlot voor jonge lezers (AVI 5 / E4). Veel kleurrijke illustraties vertellen mee het verhaal. Het begin en het einde van het verhaal werken het avontuur mooi af.
Een spannend Dolfje-verhaal voor jonge lezers.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Hugo van Look

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
Dolfje Weerwolfje

Jaartal
2021

ISBN
9789025881122

Aantal pagina's
69

Prijs
€11,99