We zullen er altijd voor je zijn

Coverafbeelding van: We zullen er altijd voor je zijn

Trefwoord(en)
echtscheiding

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Sam woonde met zijn mama en papa in hetzelfde huis en dat vond Sam heel gewoon. Tot zijn mama en papa ruzie begonnen maken. Dat deden ze steeds meer, en steeds luider. Sam vond het vreselijk maar durfde niets zeggen. Tot het zo niet verder kon  en zijn ouders besloten om niet meer samen te wonen. Ze beloofden Sam allebei een eigen kamer, waardoor hij regelmatig naar zijn papa op bezoek kon. Maar als hij bij zijn papa was, miste hij soms zijn mama. En als hij bij zijn mama was, miste hij soms zijn papa. Maar ze bleven hem allebei zeggen dat ze heel veel van hem hielden. Daardoor kon Sam stilaan wennen aan de twee huizen. Want hij wist dat zijn ouders allebei van iemand hielden, voor eeuwig en altijd. En dat was van hem.

Dit verhaal wil vooral een boodschap zijn voor jonge kinderen waarvan de ouders uit elkaar gaan. De nadruk ligt op het gegeven dat ze altijd heel veel van hun kind zullen houden, ook al houden ze niet meer van elkaar. Dat moet Sam geruststellen en hem laten berusten in de nieuwe situatie. Achteraan in het boek staan nog enkele uitspraken van Sam voor zijn ouders: ze mogen nooit vergeten dat ze allebei even belangrijk zijn voor hem, dat mama niet verdrietig moet zijn als hij bij papa is, en omgekeerd, dat hij hen mist als hij niet bij hen is, dat ze moeten praten met elkaar als ze ruzie hebben, en nog meer. Na die uitspraken van Sam volgt nog een nawoord van Wolfgang Braukman, een pedagoog en gezinsadviseur in scheidingssituaties. Hij geeft nog wat tips voor ouders.
Dit prentenboek kan een mooie aanzet zijn om met kinderen over echtscheiding te praten. Vooral de nadruk op de aanvaarding van de echtscheiding door Sam zorgt voor een herkenbare benadering.

Mik Ghys - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Harriet Grundmann

Illustrator
Marc-Alexander Schulze

Uitgeverij
KokBoekencentrum   


Jaartal
2019

ISBN
9789026623226

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Wir sind immer für dich da

Vertaler(s)
Carolijn Visschers