Waya en de wolf

Waya woont met haar ouders in een witte sneeuwwereld hoog in de bergen. Haar beste vriend is een wolf. Omdat ze op het gezicht van haar vader een groot verdriet merkt, wil ze op zoek gaan naar haar oma en opa die een herberg hebben in het dal, heel ver in de diepte. Het wordt een bijzondere tocht waarbij Waya en haar wolf mensen – en dieren – ontmoeten die hen telkens een stapje verder brengen. Zo ontdekt Waya een groot familiegeheim. Kan ze haar familie nog bij elkaar brengen?

De auteur neemt de lezer mee naar een sprookjesachtige sneeuwwereld waarin Waya en haar wolf een bijzondere tocht maken waar ze een voor haar ongekende wereld ontdekt.
Waya wordt beschreven als een onbevangen meisje dat de wereld met een open en positieve blik bekijkt. Met erg veel respect voor de natuur en zijn bewoners. Door haar onverzettelijk doorzettingsvermogen slaagt ze er telkens in om de obstakels die ze op haar weg tegenkomt op een oprechte manier te overwinnen.
Er komen enkele ietwat ‘magische’ momenten voor in het verhaal. Maar meer nog wordt de nadruk gelegd op de kracht van verhalen. Waya is een verhalenvertelster die op moeilijke momenten door een verhaal weer moed schept of een gevaar ontmijnt. De verhalen geven haar – en de lezer – letterlijk warmte. Een eigenschap die ze deelt met haar oma.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Waya. De lezer kijkt dus mee door haar ogen naar de haar omringende wereld en hoe zij die ervaart.
Doorheen het verhaal zitten ook enkele levenswijsheden opgenomen. Ze zijn heel goed verwerkt in het verhaal en vallen niet uit de toon.
Een feelgood-verhaal met een kleine spanningsboog maar dat door zijn oprechtheid en positieve instelling de lezer kan blijven boeien.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Jonne Kramer

Illustrator
Karl James Mountford   

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2021

ISBN
9789030507925

Aantal pagina's
373

Prijs
€19,99