Waterwerelden

Wist je dat amper 5% van de oceanen is ontdekt? De wereld die zich onder water afspeelt, blijft nog steeds een mysterie. Duik mee in deze prachtige diepte en ontdek de bijzondere wezens die er wonen.

Waterwerelden bestaat uit 15 delen die telkens een andere waterwereld tonen. Over heel de wereld vind je bijzondere dieren die in, rond of bij het water wonen en daarom reis je in Waterwerelden van Nederland over Thailand tot in Ecuador. Een korte inleiding doet je stilstaan bij belangrijke begrippen zoals zoutgehalte, stromingen en getijden. Daarna leer je per deel meer over een bepaald watergebied. De focus ligt vooral op de dieren die er leven. Zo leer je dat er in de Waddenzee o.a. de kluut, lepelaar en gewone zeehond leeft. Maar ook het wadslakje, de kleine zeenaald en de zeepier hebben er hun huis. Elk dier is realistisch en herkenbaar getekend en wordt in een kort stukje tekst geïntroduceerd. Je komt meer te weten over waar ze leven, wie hun vijanden zijn, wat ze eten en waar hun naam vandaan komt. Ook krijg je per gebied nog één of twee algemene feiten voorgeschoteld. Ondanks alle info, die in een klein lettertype staat, is het boek niet overweldigend. Je kan prima enkel op de prenten focussen of hier en daar wat info meepikken. Het is niet de bedoeling dat je alles in één keer leest. Laat je wanneer je daar zin in hebt meevoeren en ontdek elke keer weer iets nieuw.
Het doel van Waterwerelden is om de geheimzinnige schoonheid die voor velen een ver-van-mijn-bed-show is, de nodige liefde en bescherming te gunnen. En daar zijn auteur en illustrator ruimschoots in geslaagd. Geen enkele lezer zal nu nog durven beweren dat het ‘maar een vis is’. Na het lezen van Waterwerelden kan je niet anders dan je willen inzetten om die prachtige wereld te helpen.

Mathilde Lemm - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Alexander Kaufman

Illustrator
Mariana Rodrigues

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2021

ISBN
9789047713227

Aantal pagina's
70

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Earth's Aquarium

Vertaler(s)
Steven Blaas