Waterschimmen – De Tweelingmysteries, deel 1

Coverafbeelding van: Waterschimmen – De Tweelingmysteries, deel 1

Trefwoord(en)
spanning
bovennatuurlijk
tweelingen

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Alesia en haar tweelingbroer Alex groeien op bij hun rijke oom. Die houdt hen het liefst thuis. Nadat Alesia herhaaldelijk een zelfde nachtmerrie heeft, ontdekken ze dat ze beide een speciale gave hebben. Met tegenzin laat hun oom hen vertrekken naar de plek waarover Alesia droomt. Het is een klein dorpje aan een meer in Schotland. Er blijkt iets vreemds aan de hand met de inwoners ervan, al is dat niet dadelijk te zien. Alesia en Alex proberen het mysterie op te lossen, maar dat loopt niet van een leien dakje. Er schuilt een oud Kwaad in het meer dat zich niet zomaar laat verslaan.

In dit eerste deel van deze reeks worden eerst en vooral de hoofdpersonages geschetst zodat de lezer weet met wie hij/zij te maken heeft. De rijke oom is eigenlijk een zonderling die zich afschermt van de buitenwereld. Het wordt niet echt duidelijk waarom hij dat doet. Hij communiceert met zijn mensen via allerlei hoogtechnologische snufjes. Ook Alex laat zich leiden door de technologische snufjes die hij voor eigen gebruik ontwikkelt. Met informatie die hun ouders voor de tweeling heeft nagelaten (en die ze nu bij hun veertiende verjaardag te zien krijgen), ontdekt de tweeling wat het doel is in hun leven. Door hun speciale gave kunnen ze de wereld zuiveren van duistere en kwaadaardige krachten.
Het bovennatuurlijke speelt een grote rol in dit verhaal. Het voert hen naar Schotland. De sfeer in het Schotse dorp en rondom het meer wordt wel goed geschetst en de gebeurtenissen komen geloofwaardig over. Al moet het gezegd worden dat sommige plotwendingen soms toch erg toevallig gebeuren om het verhaal in een bepaalde richting te leiden. Ook een romantisch tintje mocht niet ontbreken. Het slot van het verhaal geeft al aan waar het vervolg zich zal afspelen.
Het verhaal wordt door een alwetend auteur verteld vanuit het standpunt van de tweeling. Door alle informatie die de auteur de lezer wil meegeven over de achtergrond van de tweeling, kabbelt het eerste deel van het verhaal nogal kalmpjes verder. Pas als de tweeling in Schotland aankomt, komt er enige spanning in het verhaal.
Goed voor enkele uren ontspannen leesplezier, zonder meer.

Pol Van Damme - december 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Nicholas Walker

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
De Tweelingmysteries

Jaartal
2016

ISBN
9789461315410

Aantal pagina's
180

Prijs
€14,95