Wat schuilt er onder mijn huid?

Coverafbeelding van: Wat schuilt er onder mijn huid?

Trefwoord(en)
lichaam
onderzoeken
magie

Genre
informatief

Vanaf
6 jaar

‘Wat schuilt er onder mijn huid’ is non-fictie, op een speelse en originele wijze gepresenteerd voor een jong doelpubliek. Kennis wordt hierbij geslaagd gekoppeld aan spel, magie en verwondering.
Het geheel openbaart wat er zich onder onze huid afspeelt: de botten die ‘ons huis’ rechtop houden, de spieren waardoor we ons kunnen bewegen, onze huid die ons beschermt en de tastzin die ons doet voelen, de andere zintuigen waarmee we zien, ruiken, horen en proeven, de hersenen die alles besturen, het spijsverteringsstelsel waarmee we de nodige energie halen uit voedsel, enzovoort. … Tot de vele cellen, bacteriën en virussen die ook in ons lichaam huizen.
En tot slot, in al deze volledigheid, komen de makers verrassend uit de hoek met wat we toch niet kunnen zien. Want ook de wetenschap heeft zijn beperkingen.
De karige maar duidelijke tekst leidt je bij je zoektocht doorheen de prenten vol mysterie en magie. De info is basic en ideaal voor de jonge doelgroep.
Je ziet drukke tekeningen met vele fijne lijntjes in vooral geel, blauw, rood en groen. Die bekijk je door de ‘toverlenzen’ die vooraan in het boek zitten: een stevige kartonnen plaat met 3 grote ronde openingen met daarin gekleurde folie. Als je daarmee naar de prenten kijkt, zie je door de groene lens de buitenkant, door de blauwe lens andere details die je eerst niet zag, en door de rode lens zie je de wonderlijke wereld diep onder je huid.
Magie ten top! Je leert over je lichaam op een speelse wijze met veel verwondering.
En dat je eindeloos terugkeert naar dit bijzondere kijkboek is vanzelfsprekend. Want elke keer weer ontdek je nieuwe zaken.

Eric Vanthillo - februari 2018

Auteur
Aina Bestard   

Illustrator
Aina Bestard   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2017

ISBN
9789044831115

Aantal pagina's
28

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Spaans

Originele titel
Que se esconde dentro del cuerpo?