Wat niet in de safarigids van je ouders staat

aanrader Coverafbeelding van: Wat niet in de safarigids van je ouders staat

Trefwoord(en)
Afrika
dieren
safari

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

In deze safarigids voor kinderen staan een hele reeks weetjes over Afrikaanse dieren. Te beginnen met de ‘Big Five’, waarna een aantal roofdieren volgen. Dan antilopen, andere hoefdieren, kleine zoogdieren, apen, vogels, reptielen, insecten en zeedieren. Een verantwoording en een namenlijst – waarbij ook de Engelse naam is vermeld – vervolledigen het boek.

Dit is een gids voor kinderen die misschien binnenkort op safari vertrekken. Of die op safari zouden wíllen gaan of die gewoon dol zijn op wilde dieren uit Afrika. Zo komen er ongeveer 130 dieren aan bod in dit boekje in klein formaat. Maar, zoals de auteur zelf schrijft, het zijn niet alle dieren die in Afrika leven. Daarvoor zou het boek veel te dik en zwaar worden.
Over de meeste dieren staat een leuke, makkelijk begrijpbare en soms grappige tekst op de linkerpagina en een foto op de rechterpagina.
Elk hoofdstuk eindigt met enkele pagina’s in een andere kleur waarop nog meer korte weetjes staan. Zoals ‘gehoord op de savanne’, ‘facebook in de bush’ of een overzicht van een ‘five’ van dieren. De ‘big five’ zoals reeds vermeld, maar eveneens een ‘little five’, de ‘ugly five’, de ‘shy five’, de ‘big six birds’, de ‘sad five’ en de ‘creepy five’. Ook staat er uitleg over hoe je op safari gaat of hoe je overleeft in de bush. Elk van die thema’s kreeg een eigen paginakleur, zodat ze snel kunnen opgezocht of weergevonden worden.
Door de bijzonder vlotte en humorvolle manier van beschrijven, zijn de teksten heel erg makkelijk te verstaan en geven ze de lezer eenvoudige maar opmerkelijke informatie over al deze dieren.
Een aanrader voor ieder kind dat van dieren en de natuur houdt. Of dat nu dieren uit Afrika zijn of dieren van bij ons.

Pol Van Damme - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Joukje Akveld   

Illustrator
Adriane Van Zandbergen

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025772413

Aantal pagina's
222

Prijs
€18,99