Wat leeft er in de wei?

Coverafbeelding van: Wat leeft er in de wei?

Trefwoord(en)
dieren
natuur

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een voorwoord en een uitleg over de ‘etages’ in een wei, komen er zes soorten weides aan bod, gaande van een bloemenweide, een bergweide over een natte weide tot de boomgaardweide. Elke weidesoort heeft een algemene inleiding waarna enkele specifieke dieren nader worden besproken. Op het einde staat een uitleg hoe de lezer zelf aan de slag kan. Een woordenlijst en inhoudsopgave sluiten het boek af.

Dit kleurrijke en natuurgetrouw geïllustreerd boek geeft de lezer heel wat kijkwerk. Er zitten heel wat details verstopt in de paginagrote illustraties. Een inleidende tekst staat in een gekleurd tekstblok bovenaan, waarna er verspreid over de illustratie nog een aantal tekstblokjes staan die informatie geven over de weide of de dieren. Heel wat dieren krijgen een ‘paspoortje’ in een kader. Daarin staat de naam van het dier (ook de officiële Latijnse), de grootte, het uiterlijk en het voedsel vermeld. Regelmatig staat er ook een observatietip in een kadertje. Daarin wordt de lezer aangezet om zelf op ontdekking uit te gaan in de wei.
Het is duidelijk dat een wei niet ‘zomaar’ een wei is. In elke soort weide valt heel wat te ontdekken en er leven ook specifieke dieren die net dat soort weide opzoeken.
Een boek voor natuurliefhebbers die in een ‘gewone’ wei toch heel wat kunnen ontdekken.

Pol Van Damme - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Ilka Sokolowski

Illustrator
Janine Czichy   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2023

ISBN
9789051169560

Aantal pagina's
68

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Wildes Leben auf der Wiese

Vertaler(s)
Django Mathijsen