Wat is er met de krokodil gebeurd?

Coverafbeelding van: Wat is er met de krokodil gebeurd?

Trefwoord(en)
dieren
samen
vliegen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Een krokodil heeft een ei gevonden en heeft het verstopt in het zand. Elke dag gaat hij kijken of er al geen klein krokodilletje uitgekomen is. Maar wanneer het ei barst, blijkt er een kuikentje in te zitten. Dat loopt vliegensvlug naar de krokodil en noemt hem papa. De krokodil is ontroerd. Zijn oma wil dat hij het kuikentje opeet, maar dat wil hij niet. Hij verdedigt het ook tegenover al de andere krokodillen. Hij waarschuwt hen dat hij en zijn kuiken altijd samen zullen blijven. Maar het kuiken wordt groter en leert vliegen. Het wil dat zijn papa ook leert vliegen, zodat ze samen kunnen blijven. En dat doet hij…

Ongelooflijk! Een vliegende krokodil! Alle dieren in het regenwoud vertellen nog steeds dat verhaal aan hun kinderen. Het is dan ook een vertederend verhaal over liefde en samen zijn, over alles doen wat je kan om samen te kunnen blijven. Hoe eigenaardig dat ook is en wat alle anderen daar ook over mogen denken.
Dit sfeervolle prentenboek brengt het verhaal van het kuiken en de krokodil in zachte kleuren, die zich beperken tot oranje, bruin en een licht blauwgroen. Stevige zwarte lijnen brengen de verschillende personages tot leven en tonen duidelijk hun emoties.
De tekst is eenvoudig en leest vlot voor. Het mysterieuze einde van het verhaal biedt stof om na te praten en wat te filosoferen.

In 2014 werd dit boek genomineerd voor de vijf best ontworpen Estse Kinderboeken. Datzelfde jaar kreeg het van de Estonian Union of Child Welfare de titel van ‘goed kinderboek’. Elk jaar nomineren ze zo 10 tot 15 kinderboeken. Fijn dat het nu deze vertaling kreeg.

Mik Ghys - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Marina Moskvina

Illustrator
Anne Pikkov

Uitgeverij
Samsara   


Jaartal
2022

ISBN
9789493228726

Aantal pagina's
33

Prijs
€14,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Mis Juhtus Krokodilliga?

Vertaler(s)
Naomi Tieman