Wat is er, Eekhoorn?

Coverafbeelding van: Wat is er, Eekhoorn?

Trefwoord(en)
gevoelens

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Eekhoorn rijdt op de step van Giraf maar maakt hem stuk. Hij kijkt raar. Kijkt hij boos? Of eerder verdrietig? Misschien bang of verliefd? Nee, hij schaamt zich omdat hij de step van Giraf heeft stukgemaakt. Gelukkig kan Aap hem herstellen en kunnen ze allemaal samen een wedstrijd op wieltjes houden.

In dit boekje zie je op elke rechterbladzijde het snuitje van Eekhoorn, terwijl hij een bepaald gevoel toont. Want zijn vriendjes vragen hem hoe hij zich voelt. Op een duidelijke manier laat Eekhoorn zien hoe hij een bepaald gevoel zou tonen: verdrietig, bang, verliefd, pijn en op het einde blij.
De illustraties zijn heel duidelijk en herkenbaar, ze tonen peuters heel duidelijk hoe je aan een gezicht kan zien welk gevoel er getoond wordt. De zachtgekleurde illustraties zijn heel expressief, waardoor de emoties erg herkenbaar zijn. De tekst beperkt zich tot de essentie en leest prettig voor. Vooral de herhaling bij elke voorgestelde emotie laat je erg meeleven met het verhaal. Luisterende peuters zullen dan ook met plezier meedoen met Eekhoorn en hetzelfde gezicht proberen te trekken.
Een speels en vrolijk voorleesboekje over het herkennen van emoties.

Mik Ghys - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Arend van Dam   

Illustrator
Alex de Wolf   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2023

ISBN
9789021683720

Aantal pagina's
22

Prijs
€12,99