Wat is de achternaam van God?

Coverafbeelding van: Wat is de achternaam van God?

Trefwoord(en)
religie
vraag- en antwoordenboek

Genre
informatief

Vanaf
8 jaar

Aan de hand van een groot aantal vragen van kinderen wordt uitleg gegeven over vijf grote wereldgodsdiensten. Daarbij worden overeenkomsten en verschillen duidelijk gemaakt. Een groot aantal kleurrijke foto’s, waarvan een aantal uit allerlei verschillende delen zijn samengesteld, nodigen de jonge lezer uit om te kijken, te vergelijken en geven het boek een makkelijke toegang. Achteraan wordt kort verduidelijkt wat de bedoeling van het boek is en wie eraan heeft meegewerkt.

Geen diepgravende theologische uiteenzettingen maar eenvoudige antwoorden in een duidelijke taal op vragen die door kinderen zelf gesteld zijn.
Het boek geeft de lezer antwoord op deze vragen en eveneens hoe andere godsdiensten reageren op eenzelfde vraag. Zo worden de verschillende wereldgodsdiensten tegen het licht gehouden, zonder een oordeel of voorkeur uit te spreken. Het is aan de lezer zelf om uit te maken wat hij/zij met de antwoorden doet. Het kan een bevestiging zijn van een eigen overtuiging maar evenzeer een verduidelijking hoe het er in andere godsdiensten aan toe gaat.
Misschien was het ook nuttig geweest om bepaalde voorwerpen en gebruiken van de verschillende godsdiensten in een woordenlijst nog te verduidelijken.
Verzorgd uitgegeven boek in een eenvoudige en heldere taal dat de jonge lezer een kijk geeft op vijf grote wereldgodsdiensten.

Pol Van Damme - augustus 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Jane Baer-Krause

Illustrator
Jan von Holleben   

Uitgeverij
Kok   


Jaartal
2016

ISBN
9789043526760

Aantal pagina's
169

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Wie Heißt dein Gott eigentlich mit Nachnamen?

Vertaler(s)
Alina de Boer