Wat een vragen!

Coverafbeelding van: Wat een vragen!

Trefwoord(en)
kijken
zoeken
vragen
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

In dit kleurrijke prentenboek vol fantasie stelt de auteur je exact 20 vragen (de oorspronkelijke titel is dan ook ‘Twenty Questions’). Vragen die je verbeelding prikkelen en je creativiteit stimuleren, die je uitdagen tot het verzinnen van antwoorden die vaak een heel verhaal vertellen.
De opener is vrij klassiek voor een kijk- en zoekboek: “Hoeveel dieren zie jij op dit plaatje”. Maar de tweede vraag zet meteen de speelse toon: “Hoeveel dieren zie je hier niet (omdat ze zich verstoppen voor de tijger)?” En zo gaat het verder: “Wie van deze mevrouwen heeft net een bank beroofd?”, “Hoe is die koe daarboven op de windmolen terecht gekomen?”, “Wie zit er achter deze deur?”, enzovoort.
Om je verbeelding op gang te brengen schilderde, tekende en compileerde de illustrator  aantrekkelijke en kleurrijke prenten die duidelijke situaties verbeelden maar tegelijkertijd ook voldoende ruimte open laten voor je eigen verbeelding.
Een knap samengaan van tekst en tekeningen, goed voor vele uren kijk-, benoem- en verzinplezier voor jong én oud (en ideaal samen voor fijne momenten waarin je grenzeloos je fantasie kan delen met elkaar).

Eric Vanthillo - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Mac Barnett   

Illustrator
Christian Robinson   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2023

ISBN
9789025777579

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Twenty Questions