Wat een mooie dag!

Coverafbeelding van: Wat een mooie dag!

Trefwoord(en)
eieren
toveren
geboorte
tovenaars
heksen

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Midden in een groot toverbos ligt een ei onder een grote boom. Een muis die aan het ei snuffelt hoort iemand in het ei ‘Help!’ piepen. Bang vlucht ze weg. Een rups die over het ei kruipt wil het wel als huis, tot ze het voelt trillen. Even later vindt tovenaar Kwark het ei. Hij is erg benieuwd wat er in zit en neemt het ei mee naar huis. Daar legt hij het warm en gaat een dutje doen. Maar Sampam de trol steelt het ei. Hij wil het opeten maar een slang wil het ei zelf. Terwijl ze ruzie maken gaat een struisvogel ermee lopen. Tot aan de rivier, daar wil de krokodil het ei. Terwijl ze ruzie maken om het ei schrikt Kwark wakker en gaat op zoek naar zijn ei. Kan hij het nog redden? En wat (of wie) zit er in?

Dit vrolijke verhaal over de tovenaar Kwark vertelt hoe Foeksia de Miniheks bij hem terecht komt. Over Foeksia en Kwark bestaan al veel verhalen, maar dit zou je het geboorteverhaal van Foeksia kunnen noemen.
De tekst is geschreven op maat van beginnende lezers, in AVI E4. Het vlotte verhaal hoort helemaal thuis in het Foeksia-universum. De illustraties zijn van de vertrouwde Foeksia-illustrator. Alle elementen zijn dus aanwezig om er een prettig en grappig verhaal van te maken, met zelfs een beetje spanning.
Een avontuurlijke en magische kennismaking met Foeksia de Miniheks.

Mik Ghys - maart 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Saskia Halfmouw   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
ik leer lezen met Zwijsen

Jaartal
2024

ISBN
9789048750368

Aantal pagina's
35

Prijs
€9,99