Wat een geschiedenis

Coverafbeelding van: Wat een geschiedenis

Trefwoord(en)
geschiedenis

Genre
informatief

Vanaf
7 jaar

Het boek is opgedeeld in vier grote delen: miljoenen jaren geleden – duizenden jaren geleden – honderden jaren geleden – tientallen jaren geleden. Het begint bij het eerste leven op aarde om dan met telkens grote stappen belangrijke momenten uit de (Westerse) geschiedenis aan te halen. Het boek eindigt bij de maanlanding in 1969. Elk behandeld tijdstip wordt belicht over een dubbele pagina. Waarbij foto’s het grootste deel van de pagina’s innemen. Met onderaan of bovenaan een tekst die uitleg geeft over het getoonde beeld. Een aantal keren wordt er rechts onderaan een vraag gesteld die verband houdt met het onderwerp, waarbij een illustratie moet worden aangeduid.

Dit boek in groot formaat is gericht op kinderen vanaf vijf jaar, waarbij de volwassene de teksten voorleest en het kind aan de hand van de foto’s duidelijk kan zien wat er verteld wordt. Maar kinderen vanaf een jaar of zeven zullen mogelijk meer interesse kunnen tonen voor geschiedenis.
De aandacht van de kinderen wordt ook getest door regelmatig een vraagje te stellen dat moet beantwoord worden.
Sommige thema’s worden belicht met meerdere onderwerpen, zoals de Romeinen en de middeleeuwen. Door de telkens grote sprongen die men maakt, komen er uiteraard slechts de meest bekende onderwerpen aan bod.
Mooi verzorgde uitgave voor jonge kinderen die hen in grote lijnen een beeld geeft over de geschiedenis van de Westerse wereld.

Pol Van Damme - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Mack van Gageldonk   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Wondere wereld

Jaartal
2020

ISBN
9789044838749

Aantal pagina's
77

Prijs
€19,95