Wat een dag!

Coverafbeelding van: Wat een dag!

Trefwoord(en)
honden
huwelijk
huisdieren

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

De honden Fox en Fien zijn bij de hondenkapper, die Fox mooi moet maken. Dat hij daarna naar zeep stinkt, vindt Fien niet zo fijn. Samen met Fiens baasje en een hoop bagage reizen ze naar Fox’ baasje op het platteland. Daar is iets speciaals aan de hand, want de honden ruiken taart. Tijdens hun zoektocht naar de taart snoepen ze van hapjes, gooien een bloemstuk op de grond, rollen in wc-papier en bevrijden twee duiven die ze in een kooitje vinden. Eindelijk vinden ze de taart, die ze samen opsmullen. En dan ontdekken ze in de tuin veel vrolijke mensen die in hun handen klappen voor de baasjes van Fox en Fien. Wat een feest!

Fox en Fien kwamen al eerder voor in een boekje uit de reeks Tijgerlezen: ‘Een week bij jou, een week bij mij’. Daarin kon je lezen hoe de honden bevriend raakten omdat hun baasjes bevriend waren. In dit nieuwe verhaal is er duidelijk iets aan de hand, maar dat wordt nergens uitgesproken. En de honden beseffen niet wat er aan de hand is. Maar elke lezer weet dat wel, want de illustraties verraden alles. Daardoor is het net zo leuk om te lezen hoe de honden alles als een avontuur zien en zich geweldig goed amuseren.
De vlotte tekst is helemaal geschreven vanuit het standpunt van de honden. De illustraties zijn vrolijk en boordevol actie. Samen goed voor een zeer geslaagd leesboekje voor beginnende lezers, dat perfect past in de reeks Tijgerlezen.

Mik Ghys - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Kaat Vrancken   

Illustrator
Saskia Halfmouw   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Tijgerlezen

Jaartal
2022

ISBN
9789045127651

Aantal pagina's
51

Prijs
€12,99