Wat doet dat Ukkie hier?

Coverafbeelding van: Wat doet dat Ukkie hier?

Trefwoord(en)
baby’s
zussen
wennen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Evi is tegen haar zin grote zus geworden. Er is nu een ukkie in huis, waar haar ouders veel aandacht aan geven.  Evi vindt het ukkie niet aardig. Hij stinkt en huilt en is nooit tevreden. Wanneer Evi hem wat worst probeert te geven, wordt papa boos. Evi heeft er genoeg van, ze wil dat het ukkie weg gaat. Daarom haalt ze allemaal kattenkwaad uit en geeft het ukkie de schuld. Tot ze alles zo beu is dat ze voor zichzelf een liedje begint te zingen. En plots is het ukkie stil…

Wennen aan een broertje of zusje kan moeilijk zijn. Dat is bij Evi duidelijk het geval. Zeer herkenbaar dus voor heel wat kleuters. Het gedrag van Evi en haar ouders komt duidelijk in beeld en sluit aan bij de leefwereld van kleuters. De emoties en situaties zijn herkenbaar. Hoe Evi op dit alles reageert is grappig en zet aan om hierover te praten. En wat op het einde gebeurt, is de afloop waar alle ouders van dromen.
De tekst leest vlot voor en gebruikt rijm op een vlot ritme. De illustraties zijn heel expressief met grappige details in het decor.
Een leuk voorleesboek om te wennen aan een broertje of zusje.

Mik Ghys - februari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Uticha Marmon

Illustrator
Anne-Kathrin Behl

Uitgeverij
KokBoekencentrum   


Jaartal
2021

ISBN
9789026625039

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Plötzlich war ein Wuckel da

Vertaler(s)
Merel Leene