Wat doen we met Toribio

aanrader Coverafbeelding van: Wat doen we met Toribio

Trefwoord(en)
opgroeien
kinderen
ouders
humor
magie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Toribio is een kleine uk van 2,5 jaar oud. Hij kan ’s nachts niet slapen want hij is bang in het donker. Een middagdutje zit er echter ook niet in. Zijn haar mag niet gewassen worden en het lekker stukje vlees spuugt hij uit. Zijn potje hoeft hij niet, hij verkiest een stinkend pak in zijn pamper. Zijn ouders houden zielsveel van hem, maar dromen vaak uitgeput van de dag dat alles anders zal zijn. Tot ze op een dag een advertentie lezen in de krant van mevrouw Meridiaan die alle problemen oplost. Meteen maken ze een dure afspraak en dankzij het magische poeder zal hun leven (en dat van Toribio) drastisch veranderen…

Bij elke nieuwe uitgave weet Isol onze harten te stelen en te beroeren door haar speelse stijl vol humor en vooral door haar schaamteloze herkenbaarheid. Ook deze keer schrijft en tekent ze een goed doordacht verhaal rond het onderwerp dat elke ouder bezig houdt: de zoektocht naar rust te midden de grenzeloze liefde voor de kleine dreumes die zijn eigen gangetje gaat. In dit boek zet ze de besognes van het ouderpaar centraal. Terwijl de kleine zich niet laat ‘temmen’. De oplossing vol fantasie is ook erg herkenbaar, hij beantwoordt perfect aan je bangste droom als ouder… Die knipoog relativeert de hele boel, waardoor de auteur haar typische stempel zet op dit verhaal.
Ook deze keer wervelen haar speelse prenten over de bruinige pagina’s met grove lijnstructuur als inpakpapier. De manier van inkleuren over de brute lijnen heen is ondertussen haar handelsmerk geworden. Het geeft het geheel een gepaste nonchalance.
De eenvoudige tekst in speelse druk over de tekeningen heen is perfect gedoseerd, waardoor hij in combinatie met de prenten vaak voor die relativerende knipoog zorgt.
Een aanrader! Voor elke overspannen ouder en voor ieder ander…

Eric Vanthillo - januari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Isol

Illustrator
Isol

Uitgeverij
De Harmonie   


Jaartal
2018

ISBN
9789463360432

Aantal pagina's
36

Prijs
€14,90


Vertaald uit
Spaans

Originele titel
Imposible

Vertaler(s)
Agnes Brunt