Wat als de wind komt?

Coverafbeelding van: Wat als de wind komt?

Trefwoord(en)
bang
piekeren
wind

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Olivier was een piekeraar die zich zorgen maakte om alles. Om sokken die niet bij elkaar passen, om te knapperige koekjes, om loslopende dino’s, om aangebrande tosti’s en om kwaadaardige eekhoorns. Hij vroeg zich af wat er zou gebeuren als hij een banaan zou eten met vlekken. Dus at hij geen bananen meer. Hij gebruikte ook nooit de rits van zijn dikke jas, want die was al een keer vast komen te zitten. Maar zijn grootste zorg was de wind.  Wanneer hij op een dag Madelief ontmoet, wil hij haar beschermen tegen alles. Maar Madelief is nergens bang voor. Olivier laat haar zijn lijst zien, maar Madelief trekt er zich niets van aan. Tot er op een dag veel wind is en ze buiten wil spelen. Olivier volgt haar en wordt opgetild en meegesleurd door de wind. Hij beleeft spannende avonturen op een slee en met piraten en wordt gered door een helikopter. Enthousiast belandt hij weer bij Madelief. Hij wil nog veel meer beleven…

Olivier en Madelief zijn elkaars tegenpool. Olivier maakt zich zorgen om alles en Madelief ziet wel waar ze uitkomt. Toch worden ze vrienden, en dat is een goede zaak voor Olivier. Hij wil Madelief beschermen en daardoor doet hij allerlei dingen die hij anders niet gedurfd zou hebben. En door dan een keer meegenomen te worden door de wind, waar hij zo bang voor was, verandert zijn leven. Plots durft hij wel genieten van alles, want de wind bezorgde hem fantastische momenten.
Heerlijk om over te praten na het voorlezen. Want iedereen is wel ergens bang voor, of durft iets niet. Als je dan ziet wat Olivier meemaakt, dan zou je zo in zijn plaats willen zijn. Zo wordt het leven een groot avontuur.
De tekst leest vlot voor en bevat veel humor. Die vind je ook terug in de illustraties, vooral wanneer Olivier bedenkt wat er allemaal kan mislopen.
Een grappig en fantasievol verhaal dat je helpt om minder te piekeren.

Mik Ghys - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Pamela Butchart

Illustrator
Kate Hindley   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025774028

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Jeremy Worried About the Wind

Vertaler(s)
J.H. Gever