Wat als? 2

Coverafbeelding van: Wat als? 2

Trefwoord(en)
fantasie
humor
zoeken

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Wat als poezen konden vliegen, zouden ze dan op vleermuizen jagen? Wat als leeuwen modebewust waren, zouden ze dan naar de kapper gaan? En wat als tandartsen konden goochelen, zouden ze dan witte tanden toveren?

Deze en nog andere gekke veronderstellingen worden in dit prentenboek knap in beeld gebracht. Sportende luiaards, flamingo’s als balletdansers en kangoeroes zonder buidel die een andere manier moeten zoeken om hun baby’s te vervoeren: het zijn stuk voor stuk grappige prenten waar heel wat te ontdekken valt. Eén kenmerk van de dieren of mensen wordt uitvergroot en zorgt voor de grappige ‘wat als’-stelling. Daarnaast vind je op elke prent nog een lijstje met vragen, waardoor je in de prent op zoek moet naar het antwoord. Maar ook zonder die vragen kan je volop genieten van alle prettige details. Zoals een grote dino die aan je ijsje komt likken. Of de leeuw die schrikt van zijn korte haar wanneer de kapper klaar is. En dan is er ook nog de dikke kat wiens vleugels te klein zijn om te kunnen wegvliegen.
Kortom, in dit boek neemt de fantasie het over en dat zorgt voor leuke ontdekkingen. Waarbij je na het voorlezen van dit boek zeker nog andere ‘Wat als…’-verhalen kan verzinnen.

Mik Ghys - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Ine De Volder   

Illustrator
Michaël Olbrechts   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2020

ISBN
9789044836998

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,95