Wasco weet er nog eentje

Coverafbeelding van: Wasco weet er nog eentje

Trefwoord(en)
humor
moppen
dieren

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Moppenboeken, je kan er voor of je kan er tegen zijn. Maar in elk geval: kinderen zijn er dol op. En dan is het fijn dat er smaakvolle moppenboekjes als dit bestaan.
Want het combineert mooie, sprekende prenten met een selectie moppen op maat van het jonge doelpubliek in een taal die ze zelf kunnen lezen. Van de 32 moppen in dit boekje verschenen er eerder een 20-tal in 2008 in ‘Wasco weet een mop’. Was het boekje toen blauw, deze keer is het geel. Maar het hoofdpersonage, een olijke wasbeer, is gebleven en de verzorgde lay out ook.
Voor elke mop is een dubbele pagina gereserveerd. Een duidelijke titel leidt de mop in, die met een minimum aantal woorden kort en bondig en met een juiste vaart verteld wordt. De overige ruimte wordt luchtig ingevuld door een heldere prent waarin je Wasco ziet in de situatie die in de mop beschreven is.
Het geheel oogt fris en duidelijk. Praagman verstaat de kunst om met een minimum aan lijnen een maximum aan expressie te tonen. Daar voegt zij zuinig wat blauw en geel aan toe en het geheel oogt fris en levendig.
De moppen zelf zijn verschillend: sommige spelen met taal, andere met de situatie zelf. Volwassenen en tieners zullen ze vaak flauw vinden, terwijl sommige moppen wel nog verrassend uit de hoek kunnen komen. Maar kinderen die de kracht van moppen leren ontdekken vinden ze grappig en zullen ze met veel plezier navertellen. Een dankbaar boekje om voor te lezen voor kinderen vanaf 4 of om zelf te lezen voor kinderen vanaf 6.

Eric Vanthillo - juli 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Milja Praagman   

Illustrator
Milja Praagman   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025770938

Aantal pagina's
70

Prijs
€9,99