Was ik maar…

Coverafbeelding van: Was ik maar…

Trefwoord(en)
dromen
verlangen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Was ik maar een vlinder, dacht het kindje, dan kon ik vliegen. Was ik maar een wandelende tak, dacht de vlinder, dan zou ik minder opvallen. De wandelende tak wil een schrijvertje zijn, die op zijn beurt een vuurvliegje wil zijn. Het vuurvliegje wil dan weer een bij zijn, en de bij een spin. En zo gaat het maar verder…tot de libelle een kindje wil zijn.

Paginagrote kleurrijke illustraties betoveren je terwijl een dier droomt en wenst dat hij een ander dier zou zijn. Zo wil in dit boek iedereen iemand anders zijn, en telkens met een reden die voor hen persoonlijk erg belangrijk is. Zoals het vuurvliegje dat een bij wil zijn, want dan doen ze alles gezellig samen. Of de spin die een lieveheersbeestje wil zijn, omdat iedereen hem dan lief en schattig zou vinden. Het zegt telkens iets over het leven dat ze nu leiden en over hun grote droom. En al die dromen samen maken een cirkelbeweging, zodat het kindje waar alles mee begon, aan het einde weer opduikt als wens van de libelle. Ook al droomt en verlangt elk dier naar iets anders, er is steeds iemand die ook naar hun leven verlangt. Een filosofisch nadenkertje.
De sfeervolle illustraties zijn warm en zitten vol leuke details. Vooral de gelaatsexpressies van de verschillende dieren zijn heel sprekend en soms zelfs grappig.
Een droomboek om samen van te genieten.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Mies van Hout   

Illustrator
Mies van Hout   

Uitgeverij
Hoogland & Van Klaveren   


Jaartal
2020

ISBN
9789089673145

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,95