Wakker blijven

Coverafbeelding van: Wakker blijven

Trefwoord(en)
wakker
slapen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Zo werkt het: zolang je dit boek niet uit hebt, hoef je niet naar bed. Zo start dit verhaal waarin een kleine uil je probeert wakker te houden. Je mag niet knipperen met je ogen, want elke keer dat je knippert, moet je een blad omdraaien. Je kan proberen te staren, naar iets of iemand in de buurt, of naar de speciale tekeningen in dit boek. Maar bij elk voorbeeld dat de uil geeft, moet je uiteindelijk toch knipperen en beland je op de volgende bladzijde. Waar de uil weer iets nieuws probeert. Tot je uiteindelijk toch op de laatste bladzijde belandt en in slaap mag vallen.

Dit boek spreekt de lezer rechtstreeks aan en geeft opdrachten: niet met je ogen knipperen, staren, turen, supersnel knipperen enz. Allemaal trucjes die uiteindelijk toch niet werken, want in slaap vallen doe je toch.
Een grappig verhaal voor kinderen die beweren dat ze nog niet moe zijn wanneer ze moeten gaan slapen. De kleine uil staat centraal op de bladzijden terwijl hij zijn opdrachten geeft. En wanneer je stilaan toch in slaap begint te vallen, bekijk je de pagina’s tussen twee zwarte strepen die steeds dichter bij elkaar komen. Tot de hele pagina zwart is en je slaapt.
Een speels voorleesboek voor wie nog niet naar bed wil.

Mik Ghys - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Amy Krouse Rosenthal   

Illustrator
David Roberts

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2019

ISBN
9789026148361

Aantal pagina's
53

Prijs
€17,50