Wachten op Matroos

aanrader Coverafbeelding van: Wachten op Matroos

Trefwoord(en)
zee
wachten
matrozen
liefde
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Bij sommige boeken spreek je van een blij weerzien als ze na lange tijd herdrukt worden. Ook om dit prentenboek kan je alleen maar verrukt zijn dat het terug in de handel ligt. Het werd destijds in 2001 bekroond met een Gouden Griffel, de Boekenpauw, een Boekenwelp en een Vlag en Wimpel van de Penseeljury.
‘Wachten op Matroos’ is het soort boek dat de tand des tijds makkelijk doorstaat en steeds actueel blijft. Een warm en gevoelig prentenboek vol verlangen. Tijs, die wacht op zijn Matroos, woont in de vuurtoren. Roos brengt hem eten en drinken, want voor boodschappen heeft hij geen tijd. Hij moet heel de tijd uitkijken over het water en het licht van de vuurtoren doen schijnen. Felix, de postbode, brengt hem post. Helaas niet van Matroos. Wel van Emma die morgen op bezoek komt want dan is Tijs jarig. De vuurtoren wordt versierd en de volgende dag is het feest. Stel dat Matroos zou komen op zijn verjaardagsfeest…
De zachte illustraties van Godon spreken je gevoel aan. Zij tekent met rake lijnen personages die je sympathie opwekken door hun oprechte emoties. Haar composities roepen een wereld op vol weemoed.De tekst van Sollie klopt hier perfect bij. Hij is voorzichtig, er staat geen woord te veel. Hij weet het verlangen van Tijs perfect te vangen in poëtische woorden met vele geladen stiltes en sprankelende gedachten.
Tekst en tekeningen vullen elkaar aan tot een prentenboek dat je niet mag missen.
Daarom een gedegen aanrader voor jong en oud!

Eric Vanthillo - december 2015

Zoek op bib.be

Auteur
André Sollie

Illustrator
Ingrid Godon   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2015

ISBN
9789045118864

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,99